Fogyókúrás étrend



Így karácsony után  :o))



Véget ért a Nagy Karácsony és a Nagy Zabálások ideje. Mindenki ilyenkor döbben rá, hogy ez így tovább nem mehet, most pedig a Nagy Fogadkozások ideje kezdődik.



Csupán vérmérséklet kérdése, ki mikor tesz esküt arra, hogy márpedig fogyókúrába kezd.



Ezért még időben közreadok egy nagyon hatásos menűsort, az eredmény garantált!



 



HÉTFŐ:



 



Reggeli:   Alma.



Ebéd:      Tejfölös paprikás csirke illatának mély beszippantása, az asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.



Vacsora:  2 dl aludttej savója, néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.



 



KEDD:



 



Reggeli:   Sárgarépa saját zsírjában, rágógumi.



Ebéd:      Hatalmas tál töltött káposzta és a hozzávaló friss kenyér megtekintése, az edények elmosogatása.



Vacsora:  A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt káposztatorzsával megszórva.



 



SZERDA:



 



Reggeli:   5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a fele, de abból amennyi belefér.



Ebéd:      Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túrós lepény lefényképezése.



Vacsora:  A képek előhívása, savanyú uborka, hashajtó.



 



CSÜTÖRTÖK:



 



Reggeli:   1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.



Ebéd:      Húsleves és rakott krumpli alkatrészeinek beszerzése a közeli ABC-ből. Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes savanyúság.



Vacsora:  Ecetes hagyma citrommal.



 



PÉNTEK:



 



Reggeli:   Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle ízléses, már-már esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek felébrednek, frissen mosott káposztalevél, kekszreszelék.



Ebéd:      Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.



Vacsora:  Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölése.



 



SZOMBAT:



 



Reggeli:   Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé szaharinnal, nyomelemekkel ízesítve.



Ebéd:      “Halászlé, túróscsusza, sütemény” címmel frappáns epigramma megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.



Vacsora:  Paradicsombelsőség, kamillatea, egy teljes rúd ropi.



 



VASÁRNAP:



 



Reggeli:   Fagylalttölcsér, nagy adag friss levegő, sűrű szitán áttört kefír.



Ebéd:      Ricinusleves, csontlében abált torma citromhéjszeletekkel, süteménymaradványok levakarása a tepsiről.



Vacsora:  Amit a kanári meghagyott.





Tovább a blogra »